Для курсантів факультетів № 2 та № 3 відділом соціально-гуманітарної роботи продовжується проведення екскурсій за виставкою «Українська революція 1917-1921 рр. на теренах Поділля».

Виставка Вінницького обласного краєзнавчого музею представляє багато портретів провідних діячів українського руху таких як Дмитро Маркович, Яків Гандзюк, Валентин Отамановський, Юхим Щириця, Микола Леонтович та багато інших справжніх патріотів нашого народу. Пам’ять про них сьогодні увічнюють меморіальні дошки та назви вулиць Вінниці. Кожна окрема доля сина чи доньки України тих часів підтверджує наскільки цінною є кожна людина, яка присвячує себе служінню власному народові.

Проректор Анатолій Клочко, присутній на одній з екскурсій, яку проводив фахівець відділення соціально-гуманітарної роботи Андрій Прохоров, звертаючись до курсантів, наголосив на важливості пізнання історичної правди про основоположні події становлення української державності. Такої можливості вільного ознайомлення з історичною правдою, як зараз, не мали старші покоління наших громадян. Сучасна боротьба за незалежність України, що ведеться і в інформаційному просторі, підтверджує необхідність свідомого ставлення до власної історії.

ВЗГ ХНУВС