Молоді науковці Харківського національного університету внутрішніх справ – представники факультетів № 2 та № 3 – взяли участь у круглому столі «День Української Державності – утвердження історичної справедливості», приуроченого до Дня Української Державності. Захід був організований Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою.

З вітальним словом до учасників наукового зібрання виступили директорка бібліотеки Лариса Сеник і представниця Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації Тетяна Захарченко. Модератором круглого столу виступив голова Союзу юристів Вінницької області, перший заступник голови Громадської Ради при Вінницькій ОВА Олексій Гончар. 

Серед доповідачів були представники наукової та творчої спільноти Вінниці: Олексій Струкевич – професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри філологічних та гуманітарних наук КВНЗ Вінницька академія неперервної освіти, Володимир Лазаренко – завідувач відділу українознавства КВНЗ Вінницька академія неперервної освіти, Олександр Дмитрук – письменник, заслужений журналіст України та ін. 

Тема історичної закономірності та обґрунтованості державності України сьогодні є як ніколи актуальною і знайшла всебічний розгляд у доповідях. Розмова йшла не тільки про минуле, але і про сучасне та майбутнє України. Дискусійні питання, об’єктивний аналіз державотворчих процесів – усе це не залишило присутніх байдужими. Своєрідна зустріч різних поколінь української спільноти завершилася спільною хвилиною мовчання за загиблими борцями за волю і державність України та одностайному висловлені її переможного майбутнього. 

Захід проводився на базі відділу новітніх технологій, економічних і юридичних наук бібліотеки. Усі курсанти отримали безкоштовні річні читацькі квитки і можливість звернення до всіх відділів бібліотеки та її правового сектору. 

ВЗГ ХНУВС