Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено перший ознайомчий вебінар у рамках співпраці з Харківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правовової допомоги.

Спікером вебінару виступила заступниця директора центру Лілія Йолкіна.

До учасників заходу звернувся голова Школи наукового лідерства Віталій Найда та зазначив, що цей вебінар стане початком співпраці з Харківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правовової допомоги, адже знання з надання правової допомоги, функціонування центрів (бюро) з надання правової допомоги, комунікації з населенням, залучення захисника у кримінальному провадженні – є необхідними у поліцейській професії під час щоденної взаємодії з населенням.

Лілія Йолкіна підготувала для учасників Школи інтерактивну презентацію про систему надання безоплатної правової допомоги в Україні (БПД), види БПД та суб'єкти її надання, поняття, види, суб'єкти первинної безоплатної правової допомоги, здійснення захисту, представництва інтересів осіб у судах, складення документів процесуального характеру в рамках вторинної безоплатної правової допомоги, про клієнтів системи надання БПД, а також про функціонування та постійне оновлення довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid». Лілія Йолкіна також розповіла про особливості роботу системи надання БПД в умовах воєнного стану, можливості отримання необхідної допомоги через електронну пошту чи телеграм канал центру – Харківський центр БПД.

Учасники Школи активно долучалися до дискусії, ставили запитання спікерці. Наприкінці заходу Віталій Найда подякував Лілії Йолкіній за надзвичайно змістовний виступ і закликав учасників Школи пропонувати нові форми співпраці з Центром, адже даний вебінар є лише початком майбутньої плідної взаємодії.

ВЗГ ХНУВС