Актуальність навчання писемного мовлення останніми роками, безсумнівно зростає у зв'язку з підвищенням практичної значущості письмового спілкування у сфері сучасних засобів комунікації. Завдання викладачів іноземної мови полягає у створенні максимально відповідних умов для оволодіння навичками писемного мовлення.

Для вдосконалення навчання писемного іншомовного мовлення представники кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС завідувачка кафедри Олена Статівка та викладачі кафедри Валентина Почуєва, Любов Русанова, Валентина Кочина, Лариса Сазанова, Олег Гончарук та Артем Білоусов взяли участь у міжнародному онлайн-вебінарі «Developing and assessing writings kills for C1 Advanced» від Cambridge University Press & Assessment, де були розглянуті такі питання як: визначення смислових частин тексту та його ключових речень; розвиток думки у зв'язку з ключовими словами, пропозиціями; завдання щодо трансформації тексту; безперервність і послідовність у навчанні даному виду мовленнєвої діяльності.

Впровадження таких прийомів в методику викладання іноземних мов значно підвищує ефективність навчання письмової іншомовної комунікації та результативності навчального процесу загалом.

ВЗГ ХНУВС