Відбулося чергове засідання Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ, під час якого було розглянуто низку нагальних питань життєдіяльності закладу вищої освіти.

На початку засідання присутні обрали заступника голови Вченої ради. На цій посаді одноголосно було затверджено першого проректора університету Олександра Моргунова. Також у засіданні взяв участь начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко – колишній випускник Харківського національного університету внутрішніх справ.

Розглядалися питання за основними напрямами діяльності університету в умовах воєнного стану, серед яких – готовність курсантів перших курсів до початку нового 2022/2023 навчального року; результати навчання здобувачів вищої освіти у ІІ семестрі 2021/2022 навчального року; стан працевлаштування випускників університету та їх адаптація до професійної діяльності на посадах; діяльність юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ. Також було обрано делегатів з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ для обрання членів Вищої ради правосуддя. Обговорювалися зміни до освітніх програм різних рівнів вищої освіти та зміни форми атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою зі спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» з єдиного державного кваліфікаційного іспиту на комплексний екзамен з навчальних дисциплін «Актуальні проблеми поліцейської діяльності» та «Управління в правоохоронних органах», що зумовлено змінами у законодавстві.

ВЗГ ХНУВС