Курсанти 3 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом із доцентом кафедри юридичних дисциплін Наталією Дуравкіною пройшли навчальний онлайн-квест із безпечного працевлаштування під час вивчення дисципліни «Протидія нелегальній міграції».

За даними Міжнародної організації міграції з 1991 року понад 260 000 людей в Україні постраждали від торгівлі людьми, з них 49 000 – за останні три роки. Водночас 56% наших співвітчизників упевнені, що з ними таке ніколи не трапиться. Кожен восьмий українець схильний нелегально перетнути кордон, готовий працювати у замкнених приміщеннях чи віддати паспорт роботодавцю.

Під час квесту курсанти навчилися розпізнавати ризиковані пропозиції, що можуть у подальшому призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, та відпрацювали навички безпечного працевлаштування в ігровій формі.

Квест розроблено за сприяння Міністерства соціальної політики, Представництва МОМ в Україні – Агентства ООН з питань міграції та за фінансуванням уряду Японії̈.

Сумська філія ХНУВС