Вебквест «КіберХНУВС», що відбувся в університеті, мав на меті сприяння у реалізації здібностей учнівської спільноти, стимулювання творчого самовдосконалення молоді, популяризацію досягнень науки, техніки та новітніх технологій.

За призові місця змагалися 387 випускників та випускниць закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти України.

Онлайн-завдання для вебквесту були пов’язані із застосуванням учасниками та учасницями знань у сфері інформаційної безпеки, у тому числі щодо розшифровки повідомлень, захищених різними алгоритмами, використання цифрових інструментів для аналізу файлів, що містять стеганографічні повідомлення.

Переможниця, що посіла перше місце, отримала смарт-годинник. Учасницям, які посіли 7 та 10 місце, від консорціуму проєкту Горизонт 2020 «EQUALS-EU» після закінчення війни будуть вручені спеціальні призи.

«Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» – це міжнародний проєкт, який реалізується з січня 2021 року 19 партнерами проєкту з Європи та за її межами під керівництвом Університет Метрополітен (Осло, Норвегія).

Проєкт фінансується Рамковою програмою ЄС Horizon 2020 та спрямований на розбудову потенціалу в галузі інновацій, що включають гендерні аспекти в Європі та країнах-партнерах у всьому світі.

ВЗГ ХНУВС