Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук взяла участь у навчальному семінарі «Академічна доброчесність: вимоги та рекомендації щодо недопущення порушень», який відбувся в режимі онлайн з використанням платформи Zoom. Ініціатором та організатором заходу став Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПрН України.

Спікеркою наукового заходу виступила Наталія Гуторова – головний науковий співробітник лабораторії дослідження проблем національної безпеки у сфері громадського здоров’я Інституту академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор. У семінарі взяли участь представники низки закладів вищої освіти та наукових установ України.

Під час онлайн-семінару науковцями жваво обговорювалися нагальні проблеми дотримання академічної доброчесності (академічний плагіат, самоплагіат, фальсифікація та фабрикація) та притягнення до відповідальності науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти за порушення принципів академічної доброчесності. Окрему увагу було приділено питанням уникнення плагіату під час підготовки дисертаційних досліджень, оформлення власних публікацій за форматами обраного українського фахового видання та видань, які входять до наукометричної бази даних Scopus та Web of Science, порядку здійснення посилань на джерела інформації у разі використання інших ідей, розробок, тверджень, відомостей тощо.

Отриманні знання стануть у нагоді в освітньому процесі та під час провадження науково-дослідницької діяльності у ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС