Кафедрою теорії та історії держави і права було проведено круглий стіл «Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми» у форматі ZOOM-конференції. У його роботі взяли участь курсанти факультетів № 1 і № 4. Модераторами заходу виступили доценти кафедри Станіслав Іванов та Геннадій Дедурін.

Увазі учасників круглого столу було представлено кілька доповідей, що стосувалися різних наукових проблем теоретико-методологічного та історико-правового характеру. Зокрема, курсантка факультету № 1 Тєона Строк підняла питання щодо загальної характеристики видів гарантії прав і свобод людини та громадянина. Курсант факультету № 1 Данило Меркулов присвятив свій виступ правовій визначеності в діяльності Національної поліції України, а курсантка цього ж факультету Олена Мусійко звернула увагу присутніх на  особливості створення і внесення змін до конституцій зарубіжних держав.

Окремо учасники круглого столу зупинилися на обговоренні специфіки системи міжнародно-правових санкцій як важливого елементу стримування держави-агресора, що є особливо актуальним на тлі російської агресії проти України.

ВЗГ ХНУВС