Викладачі кафедри конституційного і міжнародного права факультета № 4 ХНУВС доценти кафедри Олександр Радченко, Лариса Варунц, Євгенія Логвиненко, а також старша викладачка кафедри Наталя Філіпська взяли участь у першому вебінарі «Права людини: приклади міжнародної солідарності» в рамках проєкту «В пошуках солідарності».

Проєкт здійснюється трьома організаціями з Грузії, України та Молдови і охоплює такі теми: «Міжнародна солідарність в контексті війни в Україні, а також інших збройних конфліктів в регіоні у пост-радянські часи», «Права людини на окупованих територіях» та «Історія вимушеної еміграції в Грузії, Україні та Молдові». 

У межах конструктивної дискусії під час вебінару обговорено історію та найвидатніші приклади міжнародної солідарності, сучасні рухи солідарності, а також їхню роль у контексті глобальної безпеки, миру та правозахисту. 

Спікером вебінару виступив радник з розвитку в НПО «Центр участі та розвитку» (Грузія), міжнародний тренер, експерт з адвокації та безпеки, член правління НПО «Вектор прав людини» (Україна) Саша Делеменчук.

Модератор вебінару – член правління НПО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Східно-Європейської Мережі з неформальної освіти Назарій Боярський.

За результатами роботи кожен учасник вебінару отримав електронний сертифікат про участь у вебінарі.

ВЗГ ХНУВС