У межах факультативного навчання курсанти Аналітичного центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах) набули знання та відпрацювали навички пошуку інформації з відкритих джерел.

Під час проведення занять завідувач кафедри протидії кіберзлочинності факультету № 4 Олександр Манжай довів курсантам загальні відомості щодо організації здійснення розвідки з відкритих джерел, окреслив підготовчі дії аналітика, розкрив методику збирання даних, особливості їх порівняння оцінки та обробки. Окрему увагу було присвячено аналізу набутих відомостей, особливостям підготовки висновків та поширення результатів.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 майор поліції Юрій Онищенко протягом практичного навчання допоміг учасникам набути вміння та навички: пошуку інформації про об’єкти в мережі; працювати з перетворювачами Maltego; аналізувати контент Інтернет-ресурсів, визначати ризики протиправної діяльності щодо конкретних ресурсів; використовувати інструменти Google-таблиць для накопичення та обробки даних про ресурси, пов’язані з протиправною діяльністю, в мережі Інтернет.

ВЗГ ХНУВС