У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Національної поліції України. Особовий склад університету привітав ректор Валерій Сокуренко.

День Національної поліції України – це професійне свято людей, доля яких – служити і захищати, свято тих, хто щомиті пізнає ризик і небезпеку, хто попри будь-які негаразди виконує свій важкий, але вкрай важливий для суспільства обов’язок – захищає життя, честь і гідність громадян України та інтереси держави від протиправних посягань. Сьогодні, у час війни, українські поліцейські беруть безпосередню участь у захисті територіальної цілісності та незалежності нашої держави, жертвуючи власним здоров’ям і  життям.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість і героїчний подвиг правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань і службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як зазначив ректор університету, «Міністр внутрішніх справ прийняв рішення щодо продовження навчання курсантами Національної поліції, Національної гвардії, Прикордонної служби та інших підрозділів МВС, щоб, незважаючи на війну, вони, як слід опановували знання і вміння, необхідні для захисту прав і свобод громадян, інтересів держави і цілісності нашої Батьківщини. Кілька років поспіль саме цього дня ми вручали випускникам погони лейтенантів, дипломи і вони йшли працювати, виконувати службові обов’язки. Цього року сталося інакше – погони й дипломи вручили п’ятого березня. Сьогодні ви продовжуєте справу тих, хто вже випустився, опановуєте необхідні знання і навички. Я би хотів, щоб ті славетні традиції, які були започатковані у Харківському національному університеті внутрішніх справ вашими попередниками, гідно продовжувалися наступними поколіннями. Переконаний, ми переживемо лихоліття, закінчиться війна і навчальний процес, як і раніше, продовжуватиметься в стінах рідного навчального закладу. Будьте справжніми, вірними Присязі й службовому обов’язку, а ваші наставники, зроблять усе, щоб забезпечити всі умови для успішного навчання, отримання бажаного диплому й успішної служби у лавах Національної поліції України. Навчайтесь, служіть, працюйте так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Валерій Сокуренко вручив працівникам університету нагороди – Грамоти МВС України за зразкове виконання службового обов'язку, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу підготовки фахівців для Національної поліції та з нагоди Дня Національної поліції України – начальнику відділу юридичного забезпечення Віталію Старості та доценту кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Миколі Боровику.

Курсантам університету, які відзначилися сумлінним ставленням до навчання, зразковим виконанням службових обов'язків, активною участю у громадському житті та з нагоди Дня Національної поліції України правами ректора було присвоєно спеціальне звання «капрал поліції». По факультету № 2 чергове спеціальне звання молодшого складу поліції отримали:

- курсант 4 курсу рядовий поліції Артем Багінський;

- курсант 1 курсу рядовий поліції Дмитро Воронов;

- курсантка 3 курсу рядова поліції  Вікторія Головненко;

- курсантка 1 курсу рядова поліції Дар'я Досаєва;

- курсантка 3 курсу рядова поліції Дарина Іщенко;

- курсант 3 курсу рядовий поліції Кирило Катюха;

- курсант 3 курсу рядовий поліції Олексій Климчук;

- курсантка 3 курсу рядова поліції Віолета Кокіна;

- курсантка 4 курсу рядова поліції Катерина Красюк;

- курсант 3 курсу рядовий поліції Ярослав Перегорода;

- курсанту 3 курсу рядовий поліції Юрій Сімончук;

- курсант 3 курсу рядовий поліції Євгеній Толюпа;

- курсантка 3 курсу рядова поліції Ольга Чорна.

По факультету № 3:

- курсант 1 курсу рядовий поліції Едуард Кучеренко;

- курсант 1 курсу рядовий поліції Микита Олійник.

Наказом ректора ХНУВС чергове спеціальне звання «капрал поліції» по факультету № 1 присвоєно:

- курсанту 1 курсу рядовому поліції Олександру Баглаєнку;

- курсанту 1 курсу рядовому поліції Юрію Колодяжному;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Миколі Коломпарю;

- курсанту 4 курсу рядовому поліції Віталію Плис;

- курсанту 4 курсу рядовому поліції Вячеславу Кунченку;

- курсанту 1 курсу рядовому поліції Микиті Фостенку.

По факультету № 3:

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Роману Кіншакову;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Микиті Кузьменку;

По факультету № 4:

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Георгію Алєксєєву;

- курсанту 1 курсу рядовому поліції Дмитру Нестерову;

- курсантці 1 курсу рядовій поліції Ельмірі Юсуповій.

По Сумській філії:

- курсантці 3 курсу рядовій поліції Аміні Баландіній;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Ігорю Градуну;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Іллі Лизогубу;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Миколі Сіроштану;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Роману Таганському;

- курсанту 3 курсу рядовому поліції Георгію Торянику;

- курсантці 3 курсу рядовій поліції Єлизаветі Шевцовій.

Після завершення урочистостей особовий склад університету приступив до занять.

ВЗГ ХНУВС