З метою підвищення рівня професійної майстерності доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук пройшла на відкритій платформі Prometheus онлайн-курс «Перша домедична допомога в умовах війни», розроблений спільно з компанією «Перша допомога та Спецпідготовка. FAST».

Вже понад вісім років команда FAST навчає основам першої допомоги. Матеріали курсу базуються на протоколах тактичної медицини (TCCC), розроблених американським Комітетом TCCC, а це означає їхню ефективність і особливу практичність. Слід зазначити, що отриманні під час опрацювання курсу навички – це першочерговий hard skill, особливо в умовах бойових дій, коли обсяг ризиків для життя людини зростає в десятки разів.

Навчальний курс складається із десяти занять, під час яких слухачі курсу закріпили отримані знання та опанували практичні техніки разом із представниками Управління патрульної поліції у м. Кременчук:

– як зупиняти кровотечу з використанням тампонади, прямого тиску та джгутів; 

– як проводити реанімацію та виклик швидкої;

– як діяти при опіках тіла, переохолодженні, немасивних кровотечах тощо. 

У рамках курсу Ірина Казанчук ознайомилася з алгоритмом дій, що допоможе швидше орієнтуватися в екстрених ситуаціях та надавати відповідну допомогу постраждалому в умовах війни. За результатами успішного складання тестових завдань з курсу Ірина Казанчук отримала сертифікат.

 ВЗГ ХНУВС