Учасниця Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ курсантка 3 курсу факультету № 1 Кристина Коваль взяла участь у вебінарі «Фейкові новини: як не потрапити в інформаційне павутиння», проведеного за підтримки міжнародної компанії DataArt, що розробляє, проєктує, модернізує та підтримує програмне забезпечення. Доповідачкою вебінару була рroject manager цієї компанії Вероніка Коса.

Учасники заходу дізналися про історію виникнення фейкових новин, розібрали, що таке фейкові новини взагалі. Лекторка розповіла, як перевіряти, спростувати або підтвердити інформацію, поділилася джерелами, які допоможуть знайти істину, та наглядно показала звідки брати інформацію, на яких офіційних джерелах її знайти.

Наприкінці вебінару учасники отримали практичне завдання: прочитати запропоновані новини та визначити серед них фейкові, аргументуючи свою відповідь.

Отримані знання важливо застосовувати у повсякденному житті, щоб не стати жертвою брехні або пропаганди, вміти відрізнити правдиві новини від фейкових, особливо зараз, в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС