15 викладачів кафедри соціології та психології факультету № 6 завершили навчання за першим модулем довгострокової програми по наданню психологічної допомоги: «Базовий курс кризової самодопомоги та допомоги ближньому» (ІТС, Ізраїль). 

У процесі навчання було обговорено особливості надання першої психологічної допомоги та психологічної допомоги у кризовий період та горювання. Одним із найважливіших понять курсу стало поняття «салютогенез», як джерело фізичного, душевного та духовного здоров'я, як відповідь на питання, що саме допомагає людині виживати у неймовірно важких ситуаціях та жити далі.

Також особливу увагу приділено профілактиці психологічного вигоряння осіб, що надають психологічну допомогу у воєнний період, було порушено питання психологічного внутрішнього виснаження, «кола всесилля і безсилля» та ознак наближення виснаження. Завдяки обговоренню цєї теми учасники глибше зрозуміли особливості роботи з внутрішніми переживаннями психологів, а також поставили собі запитання, в якому стані перебувають вони самі.

Учасники заходу очікують на продовження навчання на другому модулі задля впровадження та використання нових ідей і технік у наданні психологічної допомоги.

ВЗГ ХНУВС