​Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Інформаційна безпека» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

​Курс допомагає покращити учасникам свої знання та навички з медіаграмотності за допомогою виконання практичних завдань. Під час курсу Ірина Антол дізналася про: фейки, дезінформацію та маніпуляції – звідки вони походять, як поширюються та які наративи несуть; навчилась основних стратегій захисту від зловмисних інформаційних впливів; зрозуміла, як уникнути маніпуляцій у соцмережах; отримала практичні навички для розрізнення наукових знань та псевдонауки, об’єктивної статистики та псевдостатистики; підвищила імунітет до фейків про коронавірус та щеплення; удосконалила знання з цифрової безпеки, зокрема щодо безпечної комунікації та захисту гаджета.

Курс представлений у відеолекціях, додаткових матеріалах до них, практичними завданнями, тестами для самоперевірки набутих знань, корисними посиланнями тощо.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою.

ХНУВС