Відбулося спільне засідання наукових гуртків кафедри протидії кіберзлочинності факультету № 4 і кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, що було присвячене питанням науково-дослідницької роботи студентів, визначенню актуальності тематики виступів, повʼязаними із проблемами війні на інформаційному фронті.

У роботі гуртка взяли участь завідувач кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 Юрій Гнусов, керівники наукових  гуртків Віталій Світличний та Володимир Тулупов. Разом із гуртківцями вони розглянули напрями для науково-дослідницьких пошуків та матеріали доповідей до Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів», що відбудеться 22 червня 2022 року в Харківському національному університеті внутрішніх справ в онлайн-режимі. 

Завідувач кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 Юрій Гнусов звернув увагу учасників заходу на дотримання принципів академічної доброчесності  під час підготовки наукових матеріалів та поінформував про необхідність участі гуртківців і студентів у проведенні профорієнтаційної роботи за місцем проживання.

Під час спільного засідання учасники поділилися інформацією про відомі їм чат-боти для інтернет-месенджерів, спеціалізовані веб-сайти та способи використання соціальних комп’ютерних мереж, що можуть бути задіяні для надання допомоги українській армії у війни на інформаційному фронті.

ВЗГ ХНУВC