Доцентка кафедри іноземних мов факультету № 4 Валентина Почуєва відвідала онлайн-вебінар «Breaking out from live classrooms. Bringing all our learners together in hybrid learning environments», організований та проведений MM Publications — незалежною видавничою компанією, яка спеціалізується на випуску книг з викладання англійської мови (ELT).

На вебінарі розглядалася концепція гнучкого навчання у традиційному навчальному процесі, коли онлайн-навчання поєднується із соціальною взаємодією та співпрацею в аудиторії. Гнучке навчання надає викладачеві додаткові можливості організації самостійної роботи студентів, індивідуального контролю за виконанням завдань, дозволяє внести до традиційного навчального процесу елементи персоналізації.

Валентина Почуєва дізналася про навчання, що сприяє вдосконаленню прийомів самоосвіти та безперервної освіти, формуванню професійно-орієнтованого електронного інформаційно-освітнього середовища, у тому числі з використанням мобільних пристроїв. Отриманий досвід застосування технології гнучкого навчання сприятиме розвитку персоналізації освітнього процесу, що є одним із світових трендів у розвитку сучасної вищої освіти.

ВЗГ ХНВС