Представники кафедри педагогіки та психології факультету № 3, кафедри соціології та психології факультету № 6, практичні фахівці психологічної служби ХНУВС – загальною групою 39 осіб – взяли участь у 6-годинному вебінарі в форматі онлайн «Flash Technique – методу роботи з травматичними переживаннями, в межах навчання базовим протоколам надання невідкладної психологічної допомоги», організованого Департаментом персоналу Міністерства внутрішніх справ України спільно з Trauma Recovery Network. 

Учасників вебінару ознайомили з історією розробки Флеш техніки; базовим протоколом EMDR Flash Technique; дослідженнями, що показують її ефективність при роботі з психологічною травмою.

Автор Флеш техніки Філ Менфілд зазначив, що ця техніка ефективна для обробки будь-яких спогадів, які непокоять, які при згадці стимулюють ту чи іншу форму репроживання. Це можуть бути «травматичні» та подібні їм спогади.

Впродовж декількох годин Філ Менфілд на волонтерах демонстрував як застосують Флеш техніку. У подальшому дав відповіді на запитання учасників вебінару і пояснив як працювати з можливими труднощами під час її використання.

За результатами участі у заході і проходження тестування всі учасники отримали сертифікати. Отриманні знання і навички будуть впроваждені до заходів психологічного супроводу при роботі з травмою, використанні науково-педагогічними працівниками під час викладання навчальних дисциплін «Основи психологічного консультування», «Основи психологічної корекції та психотерапії», «Основи соціально-психологічної реабілітації», «Психологічний супровід сім’ї».

ВЗГ ХНУВС