На базі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції».         

Для участі в конференції було надіслано 127 тез, авторами яких є провідні науковці, працівники судових, правоохоронних та правозастосовних органів з України, Австрії, Греції, Італії, Казахстану, Норвегії, США.

Відкрив пленарне засідання директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Сергій Станіславович Лукаш. Він привітав усіх присутніх та зазначив, що наукові пошуки учасників конференції мають допомогти у створенні справедливої, прозорої та дієвої правової системи, яка є ключем до захисту прав людини та забезпечення верховенства права.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерія Васильовича Сокуренка вітання учасникам наукового зібрання передав декан факультету № 1 доктор юридичних наук, професор Олександр Миколайович Музичук. Він побажав усім успіхів у науковій роботі, професійного зростання та незгасаючого творчого потенціалу для вирішення актуальних проблем правової науки. 

Основними питаннями, які обговорювалися під час конференції, стали: теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; сучасні питання цивільного права і процесу в руслі розвитку правової системи; теоретичні та практичні питання кримінального права і процесу на сучасному етапі розвитку правової системи; шляхи розвитку трудового, земельного, екологічного, адміністративного, фінансового права у демократичному суспільстві; філософія та епістемологія права; юридична психологія; стратегія інноваційного розвитку лінгвістики і права; гуманістично-правова парадигма освітнього простору в умовах сучасного державотворення; проблеми пошуку нових стимулів розвитку економіки в умовах світової економічної кризи; правові, економічні та гуманітарні проблеми європейської і світової інтеграції.

За результатами роботи конференції видано збірник тез наукових доповідей її учасників.

 

Сумська філія ХНУВС