На факультеті права та масових комунікацій День вишиванки відзначили в режимі онлайн. Зі вступним словом до пристутніх звернулася декан факультету № 6 доктор юридичних наук Оксана Брусакова. Вона привітала викладачів і студентів зі святом і зазначила, що воно є віддзерокаленням віковічного прагнення українського народу до свободи та незалежності, політичної та культурної єдності. Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін професор, доктор історичних наук,  заслужений працівник освіти України Володимир Греченко підкреслив історичне та культурологічне значення свята для всього українського народу як свята ідентифікації нації. Він звернув увагу студентів на те, що цей день був ініційований однією зі студенток Чернівецького університету, якій тоді було 19 років. Професор прочитав уривок з відомого вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», де є рядки, співзвучні сучасному історичному моменту. Була висловлена впевненість, що скоро ми знову повернемося в аудиторії факультету, де  будуть читатися лекції і проводитися семінарські заняття, як і раніше, але вже з новим життєвим досвідом.

Привітала усіх із Днем вишиванки голова студентської ради факультету Юлія Слободянюк. Чудовий вірш про вишиванку прочитала студентка факультету, голова студентської ради гуртожитку Наталія Василенко.

Щастя, добра, життєвих гараздів та перемоги побажала усім доцент кафедри цивільного права та процесу Елла Вакулович. Більшість присутніх під час онлайн-зустрічі були одягнені у вишиванки, що сприяло урочистому настрою та усвідомленню важливості цієї події для всього українського народу.

ВЗГ ХНУВС