З метою підвищення рівня професійної майстерності доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук пройшла навчальні онлайн-курси «Базова психологічна допомога в умовах війни» та «Дезінформація: види, інструменти та способи захисту», розроблені на платформі Prometheus. 

Матеріали курсів підготовлені у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Навчальні курси складаються з одинадцяти модулів, які містять теоретичні знання, а також практичні техніки з таких важливих питань як: що таке дезінформація і як її розпізнати; які практичні загрози носить дезінформація в Україні в період воєнних дій; наратив як структурний елемент сучасної пропаганди; яку роль відіграє фейк у побудові наративу; як протистояти маніпуляціям у соцмережах; які основні інструменти та тактики дезінформації найбільш ефективні.

У рамках курсу «Базова психологічна допомога в умовах війни» слухачі змогли ознайомитися зі своєрідним каталогом практичних вправ, які стануть у нагоді при врегулюванні та стабілізації різних гострих реакцій людини в умовах війни, а також допоможуть значно зменшити рівень психологічної травматизації. Зокрема, перший модуль курсу «Червона зона» присвячений роботі із кризовими станами, другий модуль «Жовта зона» розкриває способи щодо подолання помірного стресу, а третій блок «Зелена зона» надає практики для  повернення до нормального життя після пережитого стресу.  

За результатами проходження онлайн-курсів Ірина Казанчук успішно склала тестові завдання та отримала відповідні сертифікати. Отримані знання та практичні навички будуть використані під час проведення навчальних занять для здобувачів вищої освіти в ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС