Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1. Тематика заходу була орієнтована на злободенну для нашої країни тему «Актуальні питання протидії кримінальним правопорушенням в умовах воєнного стану». 

Керівник наукового гуртка професор кафедри, доктор юридичних наук, професор Андрій Ященко поінформував про стан злочинності в Україні під час воєнного стану, про її основні закономірності та специфіку. 

Доцент кафедри кандидат юридичних наук, доцент Андрій Васильєв виступив із доповіддю щодо особливостей протидії кримінальним правопорушенням, пов'язаним із незаконним заволодінням гуманітарною допомогою, акцентував увагу на важливості правильної кваліфікації воєнних злочинів, вчинених на території України.

Усі курсанти активно долучилися до обговорення, ставили свої запитання та висловлювали власні думки з приводу гострих і дискусійних питань протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим в умовах воєнного стану.

Наприкінці заходу науковий керівник наголосив на тому, що наука нарівні з політикою, дипломатією, армією містить значний потенціал. Вона є могутнім знаряддям у справі протистояння системним загрозам, що виникають. Саме зараз, коли Україна протистоїть збройній агресії, перед кримінально-правовою наукою постають складні й відповідальні завдання щодо врегулювання безлічі питань в рамках правового поля. 

ВЗГ ХНУВС