Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Дар’я Тихонова та викладач цієї ж кафедри Дар’я Глушкова провели онлайн-лекцію на тему «Права людини та їх захист під час воєнного стану» для слухачів Вищого професійного училища № 7 міста Кременчук Полтавської області із використанням платформи Zoom. Слухачам розповіли про права людини, ознайомили з їх класифікацію, а також із діяльністю міжнародних організацій, Міжнародного кримінального суду та Європейського суду з прав людини, навели приклади винесених ними рішень.

Особливу увагу було приділено закріпленню прав людини на міжнародному рівні. Розглянуто положення Загальної декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурі права. Обговорювалися також питання дотримання та захисту прав людини під час воєнного стану, толерантного поводження та заборони дискримінації. Під час розгляду питань гендерної рівності присутніх ознайомили з положеннями Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. 

Також учням розповіли про факультети та спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців, про переваги навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, роз’яснили правила вступу до університету, ознайомили з роботою підготовчих курсів, військової кафедри.

ВЗГ ХНУВС