Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Катерина Маннапова пройшла навчання на курсах, що спрямовані на оволодіння знаннями щодо проведення  допиту/опитування дітей.

Онлайн-курс «Допит дитини: процесуальні та психологічні особливості» розроблений Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Його мета - підвищення готовності до організації та проведення допиту дитини з урахуванням стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

Під час занять учасники ознайомилися з міжнародними стандартами та нормами Кримінального процесуального кодексу України, що регулюють питання захисту прав дитини у кримінальному процесі, зокрема під час організації та проведення допиту малолітніх або неповнолітніх дітей різного процесуального статусу; розглянули вікові та психологічні особливості малолітніх або неповнолітніх, що мають враховуватися під час допиту; отримали загальні рекомендації щодо організації та проведення допиту, дружнього до дитини.

Тренінг «Проведення допиту/опитування дитини в умовах збройного конфлікту та/або воєнного стану» був проведений ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер»» спільно Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх,  Офісом Генерального прокурора, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством юстиції України, Міністерством соціальної політики України та Координаційним центром з надання правової допомоги за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Метою тренінгу є підвищення та розвиток компетенцій психологів щодо проведення допиту/опитування дитини в умовах збройного конфлікту та/або воєнного стану в рамках, у т.ч. в онлайн-форматі.

Під час тренінгу учасники отримали  знання про нормативно-правові засади проведення допиту/опитування дитини в умовах збройного конфлікту та воєнного стану, у т.ч. в онлайн форматі, про особливості статусу психолога у кримінальному провадженні, процедуру та алгоритми проведення допиту/опитування дитини у режимі відео-конференції та з використанням інших засобів онлайн-зв’язку.

ВЗГ ХНУВС