Курсанти 1-го, 2-го та 3-го курсів факультету № 1, які є учасниками Школи наукового лідерства ХНУВС, долучилися до вебінару "Радіаційна безпека. Частина перша".

Це перший із серії вебінарів про радіаційну безпеку, організованих доцентом кафедри природничо-математичної освіти і технологій Київського університету ім. Бориса Грінченка кандидатом наук, доцентом, почесним професором, відмінником освіти України, Василем Заплатинським.

Вебінари традиційно відбуваються щочетверга й присвячені теоретичним питанням радіаційної безпеки та практичним питанням вимірювання радіації та захисту від неї. Створення такої серії вебінарів, насамперед, пов'язане з гучними заявами росії про можливість застосування ядерної зброї. Крім того, в умовах воєнного стану не виключається можливість пошкодження атомних електростанцій та інших радіаційно-небезпечних об'єктів. 

Участь у серії вебінарів є надзвичайно важливою для здобувачів освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, які з самого початку бойових дій на території України несли службу в територіальних органах Національної поліції, брали участь у патрулюваннях, охороні адміністративних будівель. Набуті під час вебінарів знання та навички нерозривно пов'язані з принципово новими викликами сьогодення, що постали перед Національною поліцєю, - необхідністю організації евакуації населення у випадку застосування ядерної зброї, надання іншої невідкладної допомоги, а також забезпечення індивідуальної безпеки поліцейських.

ВЗГ ХНУВС