Для студентів третього курсу ХНУВС, які навчаються за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», завідувач кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Ірина Панова провела семінарське онлайн-заняття з навчальної дисципліни «Організаціїя роботи органів юстиції» за темою «Діяльність органів юстиції у сфері захисту інтересів в Європейському суді» із використанням платформи Google Meet.

Студенти взяли активну участь в обговоренні питань щодо відносин, пов'язаних із поняттям та метою захисту інтересів держави в Європейському суді. Окремо зупинилися на правовій основі діяльності, порядку призначення та основних завданнях Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

Суденти також підготували доповіді на теми «Правова основа діяльності Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, порядок його формування та основні завдання» та «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Особливий інтерес викликало обговорення окремих рішень щодо України, які винесені Європейським судом з прав людини.

Увагу здобувачів вищої освіти звернули на необхідності участі онлайн у роботі семінарів, круглих столів, конференцій, що дасть можливість студентам вдосконалювати свої знання, розвивати науково-дослідницьку діяльність.