Викладачі кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС Ганна Бабак та Наталія Краснова провели засідання наукового куртка в режимі онлайн на платформі Zoom Meetings. Засідання було присвячено феномену кліпового мислення. 

У зв’язку з інформатизацією освіти, яка нині сприймається як панацея, виникають ризики втрати творчої культурно-генеруючої здатності цілих поколінь. Це неминуче, якщо комп’ютерні навички користувача, (які створюють ілюзію доступності пізнавальних дій), не супроводжуються логічним осмисленням, операціоналізацією, теоретичним засвоєнням предметних галузей навчальних дисциплін, широкою культурною асоціативністю у сприйнятті та розумінні процесів життя, живим спілкуванням із викладачем та колегами.

Ганна Бабак та Наталія Краснова освітили переваги та недоліки "кліпового мислення", надали поради щодо поєднання методики навчання "кліпового мислення" із традиційною методикою "лінійного навчання" та показали за допомогою презентації як поєднувати дві методики на практиці під час вивчення іноземної мови.

ВЗГ ХНУВС