Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 в режимі онлайн з використанням Zoom. Тема обговорення – «Актуальні проблеми підготовки кадрів для органів (підрозділів) Національної поліції України в умовах воєнного стану».

Відкрила засідання завідуюча кафедри, доктор юридичних наук, професор Олена Салманова, яка у вступному слові наголосила на важливості науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти за профілем кафедри, незважаючи на складні для країни часи. Вона акцентувала увагу учасників гуртка на змінах і доповненнях, які відбулися останнім часом в діючому законодавстві України стосовно діяльності Національної поліції, та які слід врахувати при написанні наукових робіт.

Керівник наукового гуртка – професор кафедри доктор юридичних наук, професор Володимир Чумак окреслив актуальні питання, які можуть бути досліджені курсантами, слухачами магістратури усіх факультетів ХНУВС за науковим керівництвом науково-педагогічного складу кафедри у галузі адміністративного права. Він також підкреслив основну тематику науково-практичних конференцій для студентів і курсантів, які відбудуться на базі ХНУВС та інших ЗВО України найближчим часом, та вказав на обов’язкову участь у них членів гуртка. 

Також перед членами наукового гуртка виступила доцент кафедри, кандидат юридичних наук Ірина Казанчук, яка ознайомила учасників гуртка з вимогами до підготовки якісної наукової статті та її публікації у вітчизняних академічних виданнях, а також зазначила на обов’язковому дотриманні стандартів академічної доброчесності в науковій діяльності.

На засіданні наукового гуртка було заслухано доповіді членів наукового гуртка, а також обговорено актуальні проблеми і перспективи удосконалення правових засад діяльності Національної поліції.

Наприкінці засідання було наголошено на подальшій плідній науковій роботі членів наукового гуртка.

ВЗГ ХНУВС