Науково-педагогічний склад кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 пройшов онлайн-курс «Інформаційна безпека» на платформі Prometheos.

У сучасному суспільстві нас звідусюди оточує величезна кількість інформації. Інформація чатує на нас у соцмережах, на інформаційних сайтах, радіо, телебаченні та численних месенджерах. Одночасно з невпинним зростанням її кількості постійно збільшується число фейків та маніпуляцій.  Неправдиву інформацію поширюють для того, аби сформувати у нас хибну картину світу. В Україні це питання постає особливо гостро, оскільки наша країна – об’єкт агресії Росії. І не тільки у військовій, а й в інформаційній сфері. Ворог поширює величезну кількість шкідливої інформації про нашу державу. Він прагне дезінформувати, ослабити, обеззброїти нас.

Курс «Інформаційна безпека» пропонує, насамперед, практичні завдання й навички – як навчитися викривати фейки та захищатися від різного штибу зловмисних інформаційних впливів. 

За результатами проходження цього курсу науково-педагогічний склад кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування:

  • дізнався про фейки, дезінформацію та маніпуляції – звідки вони походять, як поширюються та які наративи несуть;
  • навчився основним стратегіям захисту від зловмисних інформаційних впливів;
  • отримав знання щодо того, як уникнути маніпуляцій у соцмережах;
  • отримав практичні навички для розрізнення наукових знань та псевдонауки, об’єктивної статистики та псевдостатистики;
  • підвищив імунітет до фейків про коронавірус та щеплення;
  • удосконалив знання з цифрової безпеки, зокрема щодо безпечної комунікації та захисту гаджета.

За результатами проходження онлайн-курсу науково-педагогічний склад кафедри отримав сертифікати.

ВЗГ ХНУВС