Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Безбар’єрна грамотність» та «Держава без бар’єрів» через Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності та отримала відповідні електронні сертифікати.

В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу тощо. У відповідь останніми роками дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах. Рівний доступ, рівні можливості, забезпечення залучення та універсальності стають важливими темами, які дискутуються та починають впливати на порядок денний. Не менш важливим є формування безбар’єрного середовища й інклюзії в колективах та на робочих місцях у публічній службі.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 ХНУВС.

Доцентка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Дар’я Тихонова також прослухала онлайн-курс «Держава без бар’єрів» та «Безбар’єрна грамотність», успішно склала підсумкове тестування та отримала сертифікати.

ВЗГ ХНУВС