«Минають дні, ідуть роки, життя листки перегортає. А біль Афгану – на віки в душі чомусь не замовкає». Такими словами куратор 101 взводу, доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Геращенко розпочала зустріч курсантів із воїнами-афганцями. Захід було присвячено Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-й річниці виведення радянських військ із Афганістану.

До курсантів завітали учасники війни в Афганістані (1979-1989 р.р.) бойові офіцери – артилерист, кавалер ордену «Червона зірка», полковник Юрій Ситниченко та танкіст, полковник Григорій Гончаренко. Гості розповіли курсантам про події Афганської війни, про мужність і відповідальність бійців, проявлені під час бойових операцій, про ціну справжньої чоловічої дружби, про воєнні будні і жахливі події тієї далекої війни. Тоді війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, юнакам довелось складати екзамен на зрілість, мужність і гідність.

Курсанти зосереджено, затамувавши подих, слухали героїчних гостей, а потім задали численні запитання, які стосувались війни в Афганістані. На завершення зустрічі воїни-афганці закликали майбутніх поліцейських бути відповідальними, чесними, професійними, фізично загартованими, патріотичними, не піддаватись на провокації і бути готовими у будь-який момент боронити нашу державу і запевнили, що для захисту України воїни-афганці встануть із ними в один стрій.

Сумська філія ХНУВС