Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – доцент кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки Євгенія Ананьєва, представники факультету № 6 Олександр Шульгін, Юлія Сафоніна, Анна Путятіна та інспектор факультету № 3 Дар’я Балаш відвідали Харківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 63 та поспілкувалися з учнями 5–11 класів, провели правоосвітні заходи та поспілкувалися на тему «Україна єдина».

Під час зустрічі з учнями школи було проведено квест із пошуку заборонених предметів та речовин. У формі ділової гри школярам роз’яснили алгоритм дій у випадку виявлення таких предметів і речовин, наслідки їх привласнення та використання з посиланнями на статті Кримінального кодексу України та на реальні випадки. Учні всіх класів взяли активну участь в обговорені цих ситуацій, а найактивніші отримали символічні подарунки.

Представники вишу поінформували старшокласників про переваги отримання вищої освіти у Харківському національному університеті внутрішніх справ, про форми навчання, умови цьогорічної вступної кампанії, окреслили перспективи подальшого працевлаштування, розповіли про особливості підготовки бакалаврів та магістрів, про роботу університетських підготовчих курсів, військової кафедри, наукових гуртків і спортивних секцій, продемонстрували роботу експерта-криміналіста та провели тренінг з поведінки в екстремальних умовах. Майбутні абітурієнти отримали рекламно-іміджеву продукцію університету та відповіді на свої запитання. Спілкуючись за темою «Україна єдина», представники вишу звернули увагу дітей на необхідності дотримання особистої безпеки, закликали бути уважними та не піддаватися паніці.

Керівництво школи на чолі з директором Дмитром Нєстеровим та учнів було запрошено взяти участь 23 лютого в онлайн-зустрічі з керівництвом Харківського національного університету внутрішніх справ та 4 березня поточного року у Дні відкритих дверей, під час якого вони не лише ознайомляться з університетом, але й зможуть долучитися до святкування «Масляної».

ВЗГ ХНУВС