Студентство завжди було рушійною силою демократичних перетворень. У напружених умовах сьогодення актуалізувалися питання формування і прояву активної громадянської позиції на принципах утвердження національної ідентичності, виховання і підтримки духу патріотизму.

Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна провела кураторську виховну годину на тему «Україна єдина!» зі студентами 3 курсу. В онлайн форматі поговорили про нагальні проблеми національної безпеки і роль Сумщини у цьому процесі. Усі зійшлися на думці, що Сумська область, яка межує з країною-агресоркою, є одним із форпостів України. Також обговорили способи запобігання розповсюдженню панічних настроїв серед близьких і друзів, і необхідності критичного переосмислення інформації із соцмереж.

Під час проведення засідання наукового гуртка з кримінального права, процесу та криміналістики старшими викладачами кафедри юридичних дисциплін Мариною Колесник і Цвітаною Барановою було обговорено питання «Ми – сильні, бо ми єдині».

Кураторка групи, доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Надія Сапич у режимі відеоконференції зустрілася зі студентами. Учасники заходу розглянули питання щодо проведення інформаційної війни на сучасному етапі.

Результатом усіх зустрічей стало переконання в беззаперечній національній свідомості та чіткій громадянській позиції здобувачів вищої освіти Сумської філії ХНУВС щодо цілісності України.

Сумська філія ХНУВС