У науковій бібліотеці Харківського національного університету внутрішніх справ для курсантів першого курсу факультету № 3 та курсантів другого курсу факультету № 1 пройшли уроки пам’яті «Цей одвічний біль Афганістану».

15 лютого 2022 року виповнюється 33 роки з того дня, як закінчилась війна, яка тривала дев’ять років, один місяць та дев’ятнадцять днів. Саме 15 лютого закінчилось виведення радянських військ (серед яких кожен четвертий буй українець) із території Афганістану. З часом зажили рани, змужніли солдати і офіцери та пам’ять про далеку Афганську війну жива і забути події тієї війни не можливо.

З цікавістю та хвилюванням слухали курсанти розповідь про причини афганської війни, про воїнів-афганців, про їх любов до своєї Батьківщини, про те, як важко було їм йти під кулі, прощаючись назавжди з друзями та про те, як горювали над могилами матері.

Уроки пам’яті, які провела начальниця відділу обслуговування Людмила Молчанова, дозволили молодому поколінню доторкнутися до історії однієї з найтрагічніших сторінок військової історії.

ВЗГ ХНУВС