Алгоритм функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102» опановували здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» Сумської філії ХНУВС під керівництвом доцента кафедри соціально-економічних дисциплін Світлани Виганяйло. У бінарному занятті також взяли участь: начальниця чергової частини відділення поліції № 1 (с. Недригайлів) Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області Наталія Якименко, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області майор поліції Олена Мартиненко та капрал поліції Катерина Калюжна.

Наталія Якименко розповіла студентам про використання єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України, про особливості використання Інформаційного порталу Національної поліції України, прийом повідомлень про правопорушення у відділенні, реагування на різні види правопорушень та звітність по реагуванню. Також представник практичних підрозділів наголосила на особливостях ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та складанні Електронних рапортів.

Студенти отримали ґрунтовні відповіді на запитання, що виникали у них у процесі теоретичного вивчення та під час виконання практичних завдань у рамках дисципліни «Інформаційне забезпечення професійної діяльності».

Сумська філія ХНУВС