Загальні засади екологічного права та окремі аспекти застосування екологічного законодавства в роботі Національної поліції України стали темою бінарного заняття курсантів факультету № 1 під час вивчення навчальної дисципліни «Екологічне право».

Заняття провели старший викладач кафедри трудового та господарського права факультету № 2 кандидат юридичних наук Тамара Яценко та старший сержант поліції Денис Бузник – поліцейський взводу Управління поліції охорони з фізичної безпеки у Запорізькій області. Під час заняття було розглянуто питання щодо проблем правової охорони навколишнього природного середовища на сучасному етапі, правової природи нормативних актів міністерств і відомств як джерел екологічного права та особливостей їх застосування, ролі наказів Міністерства внутрішніх справ у врегулюванні екологічних правовідносин; вдосконалення положень у системі законодавства, що стимулюють впровадження природоохоронних заходів тощо.

Практичний працівник акцентував увагу на окремих аспектах застосування екологічного законодавства у практичній діяльності поліцейського. Формат запропонованого заняття дозволив обговорити конкретні ситуації, при яких необхідно приймати відповідальні рішення, діяти рішуче, логічно та послідовно. Поліцейський відповів на запитання курсантів, які проявили на занятті високу активність.

ВЗГ ХНУВС