Старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Лариса Гарцунова та викладач кафедри гуманітарних дисциплін  Анна Решитько провели бінарне заняття з англійської мови для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності 081 «Право»» разом із головним консультантом секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Іриною Герасименко. Тема заняття – «Законодавчі органи України. Верховна Рада України».

Під час заняття Ірина Герасименко розповіла про структуру комітету Верховної Ради України, його роботу в контексті виконання законопроєктної функції, про стадії законодавчої процедури. Здобувачі вищої освіти дізналися про етапи розробки проєктів законів, внесення і відкликання законодавчих пропозицій, законопроєктів,  розгляд законодавчих пропозицій, законопроєктів, поправок у комітетах Верховної Ради, тимчасових спеціальних комісіях, а також про процедуру підписання законів, опублікування, введення їх у дію, про особливості написання експертних висновків на законопроєкти.

Також Ірина Герасименко наголосила на необхідності вивчення іноземної мови майбутніми правниками з огляду на євроінтеграційні процеси, що відбуваються в нашій державі.

Сумська філія ХНУВС