Для курсантів факультету № 2 навчальних груп 101 і 105 проведено бінарні заняття з навчальної дисципліни «Конституційне право» за темою «Засади конституційного ладу сучасної держави: загальна характеристика». Їх провели: доцент кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 кандидат юридичних наук, доцент Лариса Варунц, викладач цієї ж кафедри старший лейтенант поліції Вадим Мальцев та поліцейський Управління патрульної поліції в Полтавській області майор поліції Олександр Ляшенко.

Під час занять поліцейський розповів про особливості несення служби патрульної поліції та акцентував увагу на дотриманні прав і свобод людини й громадянина в аспекті реалізації таких принципів, як принцип найвищої соціальної цінності людини (ст. 3 Конституції України), законності (ст. 19 Конституції України) та рівноправності (ст. 21, 24 Конституції України), а також принципів, що є невід’ємними складовими засад конституційного ладу України.

Наприкінці занять поліцейський відповів на запитання аудиторії щодо практичного застосування здобутих в університеті знань.

ВЗГ ХНУВС