Кафедрою юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС разом із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області проведено панельну дискусію «Впровадження кращих практик ЄС в сфері правосуддя і сприяння їх поширенню в Україні». Захід був присвячений впровадженню європейських стандартів правосуддя, дружнього до дітей.

Спікерами заходу виступили представники  судових установ, центрів із надання правової допомоги, громадських правозахисних організацій, адвокати, психологи, викладачі Сумської філії ХНУВС.

До заходу приєдналися Шостинська районна державна адміністрація, Служби у справах дітей Конотопської, Бочечнівської, Великописарівської, Зноб-новгородської територіальних громад, студенти, курсанти та науково-педагогічний склад Сумської філії ХНУВС

Під час заходу було наголошено на важливості юридичної освіти в контексті запровадження європейських стандартів правосуддя, дружнього до дітей. Зроблено акцент на актуальності введення навчальних дисциплін вибіркової компоненти для студентів та курсантів закладів вищої освіти, які б навчили здобувачів вищої освіти основ правосуддя, дружнього до дітей та навичок комунікації з ними.

Сумська філія ХНУВС