Курсантка 1 курсу факультету № 1 Софія Ярещенко, яка є учасницею Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, взяла участь в онлайн-зустрічі із Софією Шабановою – викладачкою кафедри трудового права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та практикуючим адвокатом. Зустріч була присвячена механізмам захисту трудових прав працівників під час карантину.

Спікерка має значний досвід у сфері захисту трудових прав працівників. Вона надала точні визначення окремих термінів, інформацію про постанови Кабінету Міністрів України у сфері трудової діяльності під час карантину. Розповіла про дистанційну та надомну роботу, їх різницю та переваги кожного окремого різновиду роботи під час карантину. Також було розглянуто особливості лікарняних у період карантину.

Софія Шабанова ознайомила з трудовими договорами, в яких випадках їх може бути припинено та як на їх основі захистити свої трудові права. Також наводилися приклади із судової практики, розглянуто було актуальні позиції суду першої інстанції щодо примусової вакцинації та оцінку примусової вакцинації Європейським судом з прав людини.

ВЗГ ХНУВС