Наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала книжково-ілюстративну експозицію «Нато –Україна – заради миру і безпеки». 

НАТО (NATO – North Atlantic Treaty Organisation) – Організація Північноатлантичного договору – міжнародна організація, створена 1949 року для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки згідно з принципами 51 статті Статуту ООН. Відповідно до Вашингтонського договору кожна держава-член Альянсу несе додаткову відповідальність та користується перевагами від участі у системі колективної безпеки.

Сьогодні діяльність Альянсу дедалі розширюється, охоплюючи співпрацю з Україною, та іншими державами, які не входять до складу НАТО, а також зусилля, спрямовані на те, щоб зробити Альянс здатним запобігати новим викликам у галузі безпеки, що властиві ХХІ століттю, таким, наприклад, як міжнародний тероризм та поширення зброї масового знищення.

На виставці представлено видання з цієї тематики, що знаходяться у фонді бібліотеки. Запрошуємо університетську спільноту відвідати експозицію.

ВЗГ ХНУВС