Учасник Школи наукового лідерства ХНУВС курсант 2 курсу факультету № 1 Микита Шкурат пройшов онлайн-курси «Думай інакше: Зламай перешкоди на шляху до навчання та відкрий свій прихований потенціал» на платформі Prometheus, а також воркшоп «Що таке коучинг та як він може допомогти громадським організаціям» у межах спільного проєкту Pro Bono Club Ukraine та ICF Ukraine «Коучинг для громадського сектору» в ZOOM.

Курс «Думай інакше» допомагає зрозуміти, як деякі негативні індивідуальні особливості особи, такі, як погана пам’ять або, здавалося б, нікому не цікаве минуле, насправді можуть бути цінними для навчання у світлі різних нейронних режимів.

Воркшоп «Що таке коучинг та як він може допомогти громадським організаціям» допоміг зрозуміти, що коучинг – це метод навчання, у процесі якого тренер або коуч допомагає учню досягти певної життєвої або професійної мети. На відміну від менторства, коучинг сфокусований на досягненні чітко визначених цілей замість загального розвитку.

Методу коучингу приділяється значна увага при організації навчально-виховного процесу в Харківському національному університеті внутрішніх справ, підготовки педагогічних кадрів, а також діяльності інституту кураторів навчальних груп.

ВЗГ ХНУВС