Секретар Школи наукового лідерства ХНУВС курсантка 3 курсу факультету № 1 Вікторія Колесник взяла участь у вебінарі «Правозахисна ІНША», який проходив протягом двох днів та був ініційований організацією ФРІ. Програма вебінару складалася з шести блоків: «Вступ до правозахисту», «Фактчекінг і критичне мислення», «Мирні зібрання – що воно таке?», «Комунікація з поліцією», «Захист персональних даних», «Успішні адвокаційні кампанії». 

Учасники заходу вчилися критично мислити та аналізувати інформацію з Інтернету, упізнавати фейкові новини, розібрали поняття мирних зібрань громадян та визначили їх відмінності у порівнянні з мітингами, навчилися комунікувати з поліцією та завчасно інформувати органи місцевої влади про заплановані заходи. Організатори заходу навели приклади заяв до поліції та міської ради про заплановану мирну акцію. Також учасники вебінару переглянули короткометражні фільми та проаналізували їх з правової точки зору, взяли участь у вікторинах та інтерактивних квестах.

Участь у такому заході дозволила курсантці розширити уявлення про взаємодію поліції та громадськості, усвідомити її важливість задля підвищення довіри населення до поліції.

ВЗГ ХНУВС