Курсанти 1–4 курсів факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ під час зимових канікул в різних населених пунктах України відвідали понад 160 закладів середньої освіти, в яких навчалися до вступу до Харківського національного університету внутрішніх справ.

У рідних школах курсанти провели зустрічі з учнями випускних класів, розповіли про університет та умови вступу до нього, про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців у Харківському національному університеті внутрішніх справ, про переваги навчання у поліцейському виші, зокрема на факультеті № 4 (кіберполіції). Учні отримали профорієнтаційні буклети про університет, його факультети та спеціальності.

Під час зустрічей курсанти провели зі школярами пізнавальні дискусії щодо основ комп’ютерної грамотності та кібергігієни. Особливу зацікавленість старшокласники виявили щодо алгоритмів дій громадян у випадках шахрайських дій зловмисників під час бесід у телефонному режимі з метою незаконного отримання даних про реквізити банківських платіжних карток (вішинг),  виявлення в мережі протиправного контенту тощо.

Така робота курсантів, якісний рівень проведених ними просвітницьких та профорієнтаційних заходів, отримали високу оцінку адміністрацій закладів середньої освіти.

ВЗГ ХНУВС