Курсантка 3 курсу факультету № 1 ХНУВС Вікторія Колесник, яка є учасницею Школи наукового лідерства, спільно з представниками громадської організації «Союз пошукових загонів України» взяла участь у перших у цьому році археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, сильний сніг та вітер, пошуковці впевнено просувалися засніженим полем та перевірили вісім точок із глибинними сигналами. Під час розкопок були знайдені залишки одного бійця, велика кількість гільз, казанок та ложка у чудовому стані, шкіряні підсумки для патронів і три цинкові ящики з невідстріляними патронами, що були передані саперам. Усі знайдені предмети найближчим часом будуть передані в історичні музеї Харківської області, а також буде проведена робота з ідентифікації знайденого бійця.

ВЗГ ХНУВС