Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 ХНУВС кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Феномен культури постглобалізму», присвяченій 30-й річниці Маріупольського державного університету. З урахуванням епідеміологічної ситуації захід відбувся у змішаному форматі. На конференції свої наукові доробки оприлюднили вчені з України, Білорусі, Греції, Об’єднаного Королівства, ОАЕ, Польщі та Франції, про що свідчить тематика напрямів дослідження, зокрема: культурологічний аспект наукових студій; світова та українська культура; сучасна художньо-мистецька освіта; художня культура, дизайн та креативні індустрії у сучасному світі; гуманітарні аспекти культури здоров’я та екології; традиційні та новітні медіа.

Наталія Кобилко представила доповідь «Воєнна проза як феномен сучасної української літератури», у якій розкрила проблему зацікавлення митців подіями на сході України, жанрове різноманіття книжок про АТО, категорії авторів, а також простежила спільні риси української воєнної прози з подібними за тематикою явищами світової культури.

Участь у роботі конференції, підготовка доповіді та наукової публікації – це частина професійної програми стажування, що підтверджує відповідний сертифікат.

ВЗГ ХНУВС