У Харківському національному університеті внутрішніх справ завершилася атестація слухачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право». Для перевірки знань випускників було використано квест-технології. До складу комісії увійшли: заступник начальника управління – начальника відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління ГУНП в Харківський області Андрій Шарнін, проректор університету Михайло Бурдін, завідувач кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 Олексій Литвинов, завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Василь Кікінчук та доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Оксана Пчеліна.

Практичні (квестові) завдання допомогли занурити слухачів магістратури в сюжетну лінію за відповідною фабулою кримінального провадження, адже квест є навчальним прийомом, який моделює різні аспекти професійної діяльності поліції і забезпечує умови для комплексного використання набутих здобувачами вищої освіти знань з предмета професійної діяльності, удосконалення загальних та професійних якостей, а також більш повного оволодіння дисциплінами професійного спрямування.

Поліцейський квест за сюжетом пройшов у формі штурмового завдання, під час якого всі учасники отримали головне завдання і самостійно обрали шляхи його вирішення, що дало змогу членам комісії оцінити індивідуальну роботу кожного учасника та у співпраці з колективом.

ВЗГ ХНУВС