Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 1 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Марина Григорович взяла участь у кейс-чемпіонаті SkillsUp: 5 кейсів від громад України.

Проєкт «Skills Up Camp» реалізовується ГО CASERS у межах програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Із п’яти запропонованих кейсів учасниця Школи наукового лідерства обрала кейс від Куяльницької ТГ «Запровадження переробки сміття та зменшення засмічення громади», метою якого було зменшення забруднення навколишнього середовища за рахунок розвитку екологічної свідомості у громаді, налаштування сортування та переробки сміття.

Першим етапом стало інформування учасників про Куяльницьку громаду, її стан на сьогоднішній день, проблему побутового сміття у громаді. Усю необхідну інформацію надала менторка кейсу Крістіна Квашніна під час онлайн-заходу ознайомлення з проєктами.

Головне завдання кейсу – це спільними зусиллями усіх учасників знайти спосіб вирішення проблеми забруднення сміттям Куяльницької громади та подати колективне рішення на розгляд.

Під час розв'язання кейсу учасники дійшли висновку, що проблема екологічного забруднення вирішується спільними зусиллями із залученням не лише голови територіальної громади, а й усіх небайдужих громадян. Насамперед, були запропоновані акції зі збору вторинної сировини та прибирання території громади; виділення транспорту для перевезення відсортованих відходів до пунктів утилізації; регулярне вивезення сміття.

На сьогодні проєкт «Skills Up Camp» дає змогу кожному взяти участь у вирішенні кейсів громад з усіх куточків України на різну тематику і це дозволяє втілювати нові прогресивні ідеї для розвитку.

ВЗГ ХНУВС