Уповноважена Харківського національного університету внутрішніх справ Ольга Піскунова взяла участь у форумі уповноважених з антикорупційної діяльності закладів вищої освіти МВС України, що відбувся на базі Національної академії внутрішніх справ.

Начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко, присутній на форумі, відзначив позитивну роль таких заходів у налагодженні професійних контактів і вдосконаленні ефективності роботи антикорупційних уповноважених.

Учасники форуму визначили проблемні питання, пов’язані з особливостями запобігання і протидії корупції у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, розробили спільні підходи до виконання функцій уповноважених осіб, обмінялися вдалими практиками своєї діяльності. Крім того, було розроблено зразок плану роботи антикорупційного уповноваженого на рік, який враховує типові заходи із запобігання та виявлення корупції у системі вищої освіти МВС. Ольга Піскунова розповіла про типові корупційні ризики, що виникають у діяльності закладів вищої освіти МВС, поділилася запровадженими заходами щодо їх усунення.

ВЗГ ХНУВС